Заблытанымi шляхамi радаводу/По запутанным тропам… / Дед поэта

        В метрических книгах Малодолецкой Николаевской церкви за 1858 год сохранилась запись о браке 26-ти летнего крестьянина из Путилкович Адама Иософатовича Бровки и 19-ти лнтней крестьянки из застенка Летники Евы Ивановны Тарасевич. С высокой степенью вероятности можно предполагать, что в документе упомянут дед нашего известного земляка – Петра Устиновича Бровки (Петруся Бровки). Отца поэта, как известно, звали Устином Адамовичем. Возможно дальнейшее изучение метрических книг даст новую информацию. Пока же в материалах о крещении младенцев за 1859 год есть упоминание о рождении у Адама Иософатовича и Евы Ивановны дочери Анны. К сожалению, я пока не располагаю информацией, была ли у поэта тётка с таким именем :(.






 
бровка,метрические книги,малые дольцы генеалогия
  • batleya, 10.06.2018 21:01 #
    +1
    1
    Даволі цікавы факт, асабліва для біёграфаў паэта!
    ответить на комментарий
  • Zveroboy, 10.06.2018 21:17 #

    Пятрусь Броўка піша лоўка   Піша лоўка і даўно, Але ўсё, што ён напіша, Называецца.... (сяброўскі шарж, невядомы паэт) 
    ответить на комментарий
    • ushachy, 11.06.2018 13:01 #
      +5
      5
      Што Броўцы да Купалы альбо Мiцкевiча як да Сонца – для мяне не навiна. Маючы пэўныя стасункi у лямастацкiм асяроддзi, нейкi час назiраў жыцьце «багемы» на свае вочы, таму да г.з. творцаў ды мастакоў слова стаўлюся зусiм без пiiтэту. Ва усялякiм разе пэцкацца у iх разборках на тэму хто ёсьць талент, а хто – графаман, не зьбiраюся.  А вось тое, што сялянскi хлопчык здолеў выбiцца у людзi, само па сабе вартае павагi.
      ответить на комментарий
Ответить автору поста
ushachy
92 поста
Последние комментарии
function li_counter() {var liCounter = new Image(1,1);liCounter.src = '//counter.yadro.ru/hit;bloger?t44.6;r'+((typeof(screen)=='undefined')?'':';s'+screen.width+'*'+screen.height+'*'+(screen.colorDepth?screen.colorDepth:screen.pixelDepth))+';u'+escape(document.URL)+';'+Math.random();}